vrijdag 29 april 2016

Polenhotel toegestaan

Vandaag heeft de rechtbank in Utrecht beslist, dat de exploitatie van een Polenhotel aan de Morinel toegestaan is. Ook hier wordt voorbijgegaan aan het welzijn van de omwonenden en het naar rato merendeel van hen, dat tegen de komst van het hotel is. Hoezo (lokale) democratie?
Ik betreur het dat overheden zich zo star vasthouden aan regeltjes met nauwelijks enige ruimte voor interpretatie. De uitspraak staat lijnrecht tegenover de wijze, waarop het café La Vie in een woonwijk geëxploiteerd mag worden. De eigenaar heeft zo goed als carte blanche gekregen van de gemeente Dronten met alle kwalijke gevolgen voor omwonenden van dien. Een kwestie van vriendjespolitiek of ... geld, gratis drank...?

Stelen van overledenen

De regeringsmaatregel langer te moeten werken ('omdat we alsmaar vitaler worden') en dus later pensioen krijgen, snijdt aan twee kanten. Niet alleen de pensioenpremies worden langere tijd ingehouden en afgedragen ten behoeve van de reserve. Aan de uitkeringskant wordt het aantal pensioengerechtigden aanzienlijk minder. Ruim 20% van de pensioengerechtigden overlijdt, voordat ze met pensioen gaan. Een op de vijf werknemers gaat dus nooit met pensioen, maar betaalt er wel voor. Kassa! Deze kant van de maatregel wordt uiteraard niet door de overheid verteld. Ik zie de maatregel als een verkapte vorm van diefstal, waarvan een groot deel gebaseerd is op 'lijkenpikkerij'. Net zoals dat met het erfrecht het geval is : stelen van doden. Leuker kunnen ze het voor ons niet maken. Wel een stuk gemakkelijker voor de overheid zelf, die zelf graag appelleert aan ons moreel.

donderdag 28 april 2016

Overval buschauffeurs

De buschauffeurs zijn het spuugzat telkens weer overvallen te worden. We moeten die chauffeurs gewoon wat meer rechten en eh... hulpmiddelen verstrekken. Dan kunnen ze lastposten flink aanpakken. Dat zal ze leren! Zoals in deze video :

Pardoes de straat op

In het nieuws las ik over een kindje van 3 jaar, dat op straat aangereden is. Het is aan zijn verwondingen overleden. De bestuurder van de auto meldde zich later bij de politie. De jongeman (18) was in paniek geraakt en doorgereden. Heel erg triest allemaal. Maar even wat anders, wat doet een kind van drie jaar op straat?
Bij ons rijdt sinds kort een jongetje van die leeftijd op een fietsje met van die stepwieltjes. Zonder enig toezicht is hij al een paar keer met hoge snelheid vanuit de brandgang pardoes de straat opgereden (foto). Daar is als naderende automobilist zelfs in een 30 km gebied, geen remmen aan. We hebben hem al een paar keer gewaarschuwd, dat niet te doen. Ook een andere buurtbewoner heeft hem zo bezig gezien en is toen erg geschrokken, omdat er een auto naderde. Maar ja, als je wat zegt kijken de hedendaagse kids je aan met een blik van : "Heb ik soms iets met jou te maken?" Dit kereltje dus ook. Rest ons nog alleen zijn ouders te vinden en hen te waarschuwen voor het gevaarlijke gedrag. Dan hebben we weer aan onze morele verplichting voldaan.
Zelf geloof ik weinig van al die zogenaamde 'onbewaakte ogenblikken'. Kinderen worden vanaf hun geboorte overal gedumpt. Dus ook op straat. En als het echt slecht weer is, gaan ze die andere straat op. De digitale weg. Ook een zeer gevaarlijke weg. En ook vaak zonder enig toezicht.

In eenzaamheid overleden

In Lelystad heeft men een bewoner aangetroffen, die al een paar maanden geleden was overleden. Buren hadden eerder geklaagd wegens stankoverlast. Maar de Milieupolitie kon niets vinden. Omdat de stank verergerde heeft een van de buren de politie gebeld. Die trof de overleden buurman aan. Klagen, dat wel. Maar even een kijkje nemen is er niet bij. Wat een buren.
Ik vind het erg triest dat mensen zo langs elkaar leven. Gisteren sprak ik een buurtbewoonster, die net als wij een aantal senioren wat in de gaten houdt. Gaan de gordijnen op gezette tijden dicht of open, wordt de krant uit de brievenbus gehaald of stapelen de folders of andere post zich achter de deur op enz. Een kleine moeite, denk ik.
Zelfs als zou je niet met elkaar overweg kunnen, je laat niet iemand zo eenzaam sterven. Er zijn zelfs gevallen waarin mensen veel langer dood in huis liggen. Zelfs de Belastingdienst heeft jaren iemand brieven gestuurd, terwijl die persoon dood in huis lag. Helaas komt het nog te vaak voor, dat mensen op zo'n manier, in rijtjeswoningen, overlijden. Het is wel erg koud geworden in Nederland.

De Metabo BST 12 Impuls


De gekregen boormachine stopt wanneer ik de drukschakelaar helemaal indruk. De eerste driekwart gaat het goed, maar daarna stopt ie. Omdat je een gekregen boormachine niet in de bek mag kijken, heb ik de behuizing maar losgeschroefd. Met de Gamma schroefmachine. Haha! Net alsof je een Volvo met pech door een 2CV laat trekken. Altijd spannend om zo'n apparaat open te maken. Voordat je het weet vliegen er allerlei onderdelen door de kamer. Tot grote vreugde van Tom de kater. Maar met beleid lukte het de boor te openen zonder een regen van onderdelen. Het binnenwerk zag er goed uit. Weliswaar met wat houtstof, maar geen verbrande delen of sporen daarvan.
Na wat schoonmaakwerk heb ik de bedrading gecontroleerd. Die was in orde. De drukschakelaar zelf is een gegoten geheel met contactpunten voor de bedrading. Ik heb maar wat siliconen spray op de kunststof schakelaar gespoten en dat ding weer dichtgemaakt.
Toen ik daarna de accu er weer in geplaatst had, viel mij op, dat bij een bepaalde stand de boor met volledig ingedrukte schakelaar volop draaide. Een kleine beweging van de schakelaar in die volgas-stand deed de machine abrupt stoppen. "Aha, de malheur zit dus in de schakelaar zelf", dacht ik. Dat weet ik dan ook weer. Ik kan er niet zoveel mee, want zoals gezegd is de schakelaar gegoten. Maar er is nog zoiets als het internet.

Met de gebakken peren

Ze staat af en toe pontificaal voor het raam. Op een manier van 'zie je me niet?' We zien haar wel, met haar chagrijnige gezicht, maar doen alsof we haar niet zien. Zo gaat dat. Eigen schuld, dikke bult.
Haar moeder is ziek. We hebben een heel goed contact met haar moeder, dus meldde ze ons dat ze zich niet lekker voelt. Ze zei ook dat ze haar dochter heeft gebeld. Die zou langskomen. Tja, haar dochter zal wel moeten, want ons bellen zal ze zeker niet doen. Tijdens het laatste telefonisch contact deed ze erg lelijk tegen Sonja. We worden als hulpvaardige buren flink gewantrouwd door beide dochters. De jongste (die eerder een grote mond tegen mij opzette, nadat ik nota bene net de cv installatie van haar moeder van een storing had verholpen) komt niet meer bij haar moeder.  De oudste refereerde in een telefoongesprek met Sonja zelfs aan pasjes, pincodes en een bankrekening, waarvan een hoog bedrag afgeschreven zou zijn!
Je begrijpt dat we daar erg verontwaardigd over zijn. Het gevolg is dat ze vanmorgen vroeg in de auto moest stappen om naar haar moeder te gaan. Met de nodige tegenzin, zoals ze al vaker te kennen gaf. Want Dronten ligt erg ver en ze vindt haar moeder alleen maar lastig. Het arme mens heeft er veel verdriet van. Het is een ritje van nog geen drie kwartier, maar ze heeft net als haar jongere zus weinig op met haar moeder. Je zou dan denken : fijn dat er nog buren zijn die op mijn moeder letten en haar helpen. Nee dus. Ik wens ze alle drie beterschap.

Vlaggenprotocol

Toen ik in militaire dienst verkeerde, heb ik zegge en schrijven twee keer de vlag moeten hijsen en strijken. En opvouwen. Dat deed ik samen met een dienstmaat. Het opvouwen gebeurde langs de banen van de vlag, zodat alleen de rode en blauwe baan zichtbaar is. Vervolgens wordt de vlag in de lengte twee keer dubbel gevouwen tot ze blauw ziet. Het hele gebeuren viel onder een kazerneprotocol. Zo moest het en niet anders. De vlag over de grond slepen of laten vallen was uit den boze.
Eind jaren 80 kwam er voor de overheidsinstellingen een vlagprotocol. Burgers mochten gewoon hun eigen protocol bedenken, maar werden geadviseerd het officiële protocol te volgen.
Het officiële protocol houdt in, dat tussen zonsondergang en zonsopkomst geen vlag gehesen of  mocht blijven hangen. Bij onbemande overheidsgebouwen (volgens mij zijn dat er heel veel) mag de vlag blijven hangen, als ie maar van alle kanten goed belicht is.
Voor halfstok hijsen, moet de vlag eerst helemaal omhoog en vervolgens (na zo'n 3 seconden van rust) langzaam neergehaald tot halfstok (tot de helft of 2/3 van de hoogte). Als de halfstok vlag wordt gestreken, wordt ie eerst volledig gehesen en vervolgens langzaam gestreken. Officieel wordt de vlag op 4 mei (Dodenherdenking) pas om 18.00 uur gehesen en voor zonsondergang gestreken. Bij ons hangt ie de hele dag halfstok.
Voor het vlaggen is er een uitgebreide (met oranje wimpel) en beperkte mogelijkheid. Niet alle leden van de koninklijke familie verdienen de wimpel. Ook al zijn we allemaal gelijk, voor velen wordt nooit gevlagd. Er wordt ook niet voor iedereen met blauw bloed gevlagd. We blijven niet aan de gang hè.

Groot alarm om karbonades

In Duitsland is men heel erg op z'n hoede voor wat betreft de veiligheid van Flüchtlingen. Bij een opvangcentrum in Barsinghausen troffen bouwvakkers een pakje met vier karbonades aan, dat aan de achterzijde van het pand op een vensterbank lag. In plaats van die dingen te braden en op te eten, iets waar Duitsers normaal gesproken heel erg goed in zijn, werd die Polizei gealarmeerd! Dat geloof je toch niet? Een Duitse bouwvakker, die met een kilo karbonades in zijn hand de politie staat te bellen. Dan ben je als Duitser heel ver heen. Of als bouwvakker geen Duitser, maar een vluchteling? De politie belde op haar beurt de Staatsschutz (een soort BVD), met de mededeling, dat het zo goed als zeker een geval van racisme tegen asielzoekers betrof. Een karbonades-aanslag! De oorzaak van de heftige reactie moet wellicht gezocht worden in het recent verleden. Begin dit jaar had men een brandbom naar het pand gegooid, toen bekend werd dat men daar asielzoekers wilde onderbrengen. Het karbonades voorval geeft aan hoe groot de hysterie rond de islamitische vluchtelingen inmiddels bij onze buren is geworden. Zo zie je maar weer, Koteletts muss man fressen en niet laten rondslingeren. Volgens bepaalde christenen is dat laatste namelijk beledigend voor islamieten.
Het kan zijn dat een lokale horeca slimmerd profijt gaat halen uit dit voorval. Komt er na de wereldberoemde Hamburger een Barsinghauser? Met of zonder Staatsschutz-saus?

Hoezo feest?

Hoewel ik  wat anders tegen de wereld aankijk dan voorheen, heb ik nog steeds moeite met feestjes. In mijn donkere periode had ik helemaal niets met feestjes. Eerlijk gezegd had ik nergens iets mee. Maar tegenwoordig kan ik er wel de lol ervan inzien. Voor mij zijn feestjes vaak te druk. Blijkbaar komt er via mijn gehoor-, reuk- en bruine kijkorganen te veel aan informatie naar binnen. Mijn grijze massa wordt daar nogal onrustig van en slaat zelfs op tilt. Ik word onrustig en wil het liefst op de vlucht slaan. Ja, niet zomaar weggaan, maar vluchten. Gevoed door een gevoel alsof er groot gevaar dreigt. Misschien is dat het mechanisme, dat voor mijn overleven zorgt.
Maar goed, dat gevoel krijg ik dan. Het gaat een tijdje goed en dan slaat het opeens toe. Wegwezen! Als ik toch blijf ga ik zweten en krijg ik hartkloppingen. Mijn ademhaling wordt gejaagder en ik voel me slecht. Bijna misselijk. Vaak begint er dan ook een hoofdpijn op te komen. Dat een feestje zoveel nare zaken bij mij los kunnen maken, had ik nooit verwacht. Dus mocht je me niet op een feestje zien verschijnen, dan voel ik me op voorhand al niet lekker. Het zij zo.
Vanmiddag ging ik toch even naar een optreden van een band kijken. En luisteren. Dat had ik dus beter niet kunnen doen. Maar ja, de leuke dingen blijven wel aan mij trekken. Waarschijnlijk zit ik daarom ook met mijn hoogtevrees in een reuzenrad.

Einde sancties Rusland?

In Duitsland is meer dan 70% van de ondervraagden voor beëindiging van de boycot van Rusland. Merkel en Obama(waar bemoeit die man zich mee?) willen dat de boycot wordt gehandhaafd. De sancties waren genomen vanwege de Russische bemoeienis met Oekraïense aangelegenheden (Krim). Op zijn beurt stelde Poetin een importverbod in van producten uit de EU. Pijn over en weer, dus. Het enige wat Poetin gedaan had, was het opnemen voor pro Russische bevolking van het schiereiland. Zijn er na de onteigening rellen uitgebroken? Nee, want de meeste inwoners wilden terug naar Rusland. Na de, voor dat schiereiland, democratische hereniging zijn nog geen 200 mensen gearresteerd wegens anti Russische activiteiten. Een fractie van het totaal aantal van bijna 2 miljoen Krim-mensen.
In Duitsland vreest men een ruk naar rechts. Men, de zittende politieke partijen, is behoorlijk geschrokken van de verkiezingsoverwinning van de FPO in buurland Oostenrijk. Maar ja, dat krijg je als je lak hebt aan je eigen achterban. De sancties tegen Rusland lopen in juli van dit jaar af.
Amerika heeft zijn modernste gevechtsvliegtuigen naar de Zwarte Zee gestuurd. Vanwege de Russische dreiging, beweert Obama. Ordinaire provocatie, lijkt mij. De F22 Raptor Stealth toestellen staan o.a. op bases in Roemenië en Letland. Het is nog steeds het oude liedje : zodra de Russische beer zich beweegt slaat overal de angst toe.
Behalve bij Donald Trump misschien. Trump wil betere betrekkingen hebben met Rusland en China. Nieuwe wegen inslaan? Dat zou al heel wat zijn.

woensdag 27 april 2016

Koningsdag 2016

Vanmorgen scheen de zon! Ik werd daar zo vrolijk van, dat ik toch maar besloot te gaan vlaggen. Vooruit dan maar. Zowel voor als achter het huisje wappert de nationale driekleur.
We zijn even naar het centrum van het dorp gegaan. Het was daar aanzienlijk rustiger dan in voorgaande jaren. Het Redeplein was nogal leeg. Ik bedoel : minder vol dan voorheen. De vrijmarkt vond voornamelijk in het overdekte deel van het centrum plaats. Achter het glas en in de zon, leek het wel zomer. En toch, het is een heel andere Koningsdag. Zowel letterlijk als figuurlijk een stuk killer.
Neemt niet weg dat ik blij ben voor hen die deze dag feestvierend willen doorbrengen, dat het in elk geval droog is.

Bomen over bomen

Iedereen mag in dit land een boom in de tuin planten. Er zijn nauwelijks regels voor. De weinige regels (afstand tot de erfafscheiding en de hoogte) worden nauwelijks gevolgd. Compleet anders wordt het wanneer men de eigen boom wil kappen. Daar moet men een vergunning voor aanvragen. Die wordt geregeld geweigerd.
Ons eerste huisje in Schoonhoven had in de kleine voortuin een tweetal hoge berkenbomen staan. Een wat vreemde plantactie van een vorige bewoner. Ze waren schuin over de stoep en de straat gegroeid. De auto voor de deur was vaak voorzien van een kleverige plaklaag, die ik er alleen met een sopje en een zachte borstel af kon krijgen. Er kwamen elk jaar ook heel veel kleine schilvers vanaf, die we op zolder aantroffen. Ook omdat de beide bomen schuin stonden, wilde ik ze kappen.
Ik heb zo braaf als ik ben, eerst een vergunning aangevraagd. Maar ik kreeg van de gemeente Schoonhoven (zonder te komen kijken) nul op rekest. Ik mocht de bomen wel snoeien. Het vreemde was, dat het snoeien geheel naar eigen inzicht mocht gebeuren. "Desnoods blijven alleen de stammen staan", zei de ambtenaar nogal ongeïnteresseerd. Inmiddels hadden bepaalde straatbewoners lucht gekregen van onze plannen. Schoonhoven is een kleine stad met een grote, vaak ongewenste, sociale controle. Ze maakten bezwaar, want de bomen kappen en/of snoeien was een doodzonde. Uiteraard kwam men met argumenten zoals groen en zuurstof. Maar onze auto geregeld wassen en opdraaien voor de schade als een van de bomen zou omwaaien, daar pasten ze voor. Ik ben ondanks hun gemekker de beide bomen gaan snoeien. Twee kale stammen waren het resultaat. Haha! Daarna heb ik, dankzij een tip, wat maatregelen genomen, waardoor de beide stammen begonnen af te sterven. Ik heb ze een halfjaar later omgezaagd. Geen haan die daar naar kraaide, want die twee kale stammen waren ook geen gezicht.
Achter in onze tuin, stond bij de buren een els. Een flinke boom, waar van alles en nog wat uitviel, behalve geld. Achter in onze tuin bevond zich een zithoek. Daar was een soort terras, dat er al was toen we het huis kochten. Dus we hadden ook last van die boom. De buren wilden de boom niet snoeien, laat staan omzagen. Geen zaak om ruzie over te maken, dat niet. Een paar jaar kwam de buurvrouw op een zonnige dag weer eens een bakkie doen. Toen ze haar kopje koffie roerde, viel er zo'n donker bruine sliert precies in haar kopje. Verschrikt zei ze : "Getver, gebeurt dat meer...?" Ze keek om zich heen en zag al die bruine slierten hangen en op het terras liggen. Met gevolg, dat de boom toch maar gekapt werd. Zonder vergunning. Haha!

De Rijdende Rechter

Soms werpen we een blik op het programma, waarin rechtgesproken wordt. Vaak betreft het ordinaire burenruzies. Over mensen die op geen enkele manier rekening met elkaar wensen te houden.
Gisteren ging het over een straat in Duiven, waar een rij zeer grote elzen voor overlast zorgen. Bewoners beklagen zich al ruim 10 jaar bij de gemeente over de overlast die de bomen veroorzaken. Vertel mij niets over zo'n els, want zowel in Schoonhoven als in Lelystad hebben wij de overlast van dat soort bomen mogen ervaren.
Dat de betreffende wethouder niet goed geluisterd heeft naar de bewoners, bleek wel toen hij zijn (ja, zijn) argumentatie onderbouwde. Hij toonde een foto van de straat met en zonder bomen. Bij de laatste foto gaf hij aan, dat het na het kappen van de elzen een lelijke straat zou worden. Daar kon ik hem geen ongelijk in geven. Maar..... de bewoners hadden om andere bomen gevraagd! Dus helemaal geen bomen, een kale straat, was niet aan de orde, meneer de wethouder. De man kwam met meer irrelevante, soms ietwat domme uitspraken, die aangaven waarom zo'n kwestie al meer dan 10 jaar duurde : Ik vind dit, ik vind dat enz. Kortom, ook hij wilde geen rekening houden met het welzijn van deze inwoners van Duiven. En de bekende drogredenen over groen en zuurstof kwam natuurlijk ook even om de hoek kijken. Voor de schouw van de rechter, had de wethouder vlug nog even de veegwagen langs laten komen. Flauw hoor. Uiteindelijk gaf de rechter de gemeente i.c. de wethouder toch gelijk. Dat bevreemde mij ten zeerste.
In zijn afweging noemde de rechter allerlei 'boomtechnische aspecten' van de els op, die overigens correct waren. Hij wekte de indruk alsof het een soort strafzaak betrof, waarin keiharde bewijzen overlegd moesten worden. Volgens mij was het een civiele kwestie, waarin de rechter zaken afweegt en een oordeel velt.
In die afweging vergat deze rechter totaal andere aspecten te belichten zoals die van de democratie. Immers ALLE bewoners in dat deel van de straat hadden te kennen gegeven, dat ze de elzen wilden laten vervangen. Het typisch aristocratisch optreden van de wethouder werd door deze rechter zonder enig commentaar geaccepteerd. Een ander aspect betrof, het woongenot (daar ging het uiteindelijk om), kwam helemaal niet ter sprake. Al met al had ik van de rechter op z'n minst verwacht, dat hij de wethouder nadrukkelijk op deze m.i. zeer belangrijke zaken zou wijzen. Maar dat deed de rechter niet. Hij hield zich strikt aan de regelgeving en zaken als billijk en interpretatie van regels kwamen niet aan de orde. Wat een misser! Als verzachtende omstandigheden wil ik in acht nemen, dat deze nieuwe rechter nogal jong is. En je weet, de jongere generatie weet veel minder en doet het werk minder grondig.

dinsdag 26 april 2016

Koningsavond 2016

De dag voor Koningsdag. Men verwacht koud en slecht weer. De populariteit van het Koninklijk Huis is wat gedaald, men is al langere tijd ontevreden over de regering (referendum, gezondheidszorg,Vluchtelingen en Turkije) en de EU. Gaan we dan een feestje vieren? Ik overweeg zelfs de vlag morgen niet uit te hangen. Alsof ik blij moet zijn. Trouwens, die vlag moet vervolgens weer drogen, tot 4 mei.
Mijn moeder dweepte met leden van het Koninklijk Huis. Als kind heb ik Koninginnedag als een leuke dag ervaren. Totdat ik in mijn tienerjaren erachter kwam hoeveel die mensen ons kosten. En wat we ervoor terugkregen. Onwillekeurig dacht ik daaraan, toen ik op de Ulo het boek van George Orwell las : Animal farm. Een boek dat model staat voor de Russische revolutie en het communisme. Maar het kan evengoed op ons land slaan. Sommige mensen zijn meer gelijk dan anderen. Hoeveel armen zouden geholpen kunnen worden met het geld dat naar het Koninklijk Huis stroomt? Waarom hebben onze leiders meer privileges, zoals het wachtgeld, dure huizen (ver van AZC's verwijderd) en hebben ze lak aan hun achterban? De rijken hebben een flinke voorsprong op de rest. Animalisme. De varkens hebben het voor het zeggen. Ook (of juist?) in een democratie, waar niet iedereen gelijk is.

Intussen in Arizona USA

In de Amerikaanse staat Arizona heeft een medewerkster van een stembureau onder ede verklaard, dat er met de stemcomputers geknoeid is. Als Democraten hun stem uitbrachten vond manipulatie plaats, zodat ze op andere kandidaten stemden.

Zo'n 20.000 'killer bees' hebben een moskee aangevallen. Ruim twintig islamieten werden gestoken. Een van hen moest naar het ziekenhuis. De gevaarlijke bijen hadden een nest in de moskee. Dat zou de volgende dag verwijderd worden. Maar blijkbaar kregen de beesten lucht van het plan en sloegen de Ki Ka Killer bees(tjes) een dag eerder toe. Mensen sloegen op de vlucht, wikkelden zich in dekens (ze durfden hun jurken niet op te lichten), sloegen wild om zich heen (erg dom, want daarvan worden die beesten alleen maar agressiever) en rolden over de grond (slecht voor het gras). Tot op heden heeft niemand de aanval opgeëist. De agressieve bijen komen oorspronkelijk uit Afrika.

In een Wal-Mart supermarkt zijn twee agenten neergeschoten door een 'ongewenste klant'. Nadat de eerste 'Officer down' was gemeld, werd de andere ook onder vuur genomen. De tweede agent werd weliswaar geraakt, maar wist de schutter met zijn dienstwapen uit te schakelen. De dader was een bekende van de politie. Of de beide agenten elk extra Wal-Mart zegeltjes hebben gekregen, wordt niet gemeld.
Tot slot een vrolijke noot. De Von Trapp family, nazaten van de familie in The Sound of music, gaat een optreden geven in Chandler. Dat ligt wat uit de buurt. Maar voor de ware liefhebbers is dat geen enkel bezwaar.

EU- kanon en Vluchtelingen-mug

Een aantal Marine schepen (ze kosten miljarden) bevindt zich in het gebied waar vluchtelingen in bootjes naar Turkije en/of Griekenland varen. De redelijk moderne oorlogsschepen hebben als taak melding te maken van vluchtelingen en/of mensensmokkelaars. Zodra men vanaf zo'n oorlogsschip een rubberboot vol suïcidale mensen ziet varen, komt men in actie. Men 'verzamelt gegevens', neemt contact op met de wal (Turken of Grieken) en meldt, dat er weer een bootje aankomt. That's all, folks!
Wat een idioterie zeg. Dat onzinnig gedoe kost de belastingbetaler miljoenen per dag. En dat alles vanwege een verrekijker, een telefoon en twee mannen. Dat kan toch allemaal in een ordinair Grieks of Turks vissersbootje? En dan straks zeker een onderscheiding krijgen wegens heldenmoed?

Opa is oud(erwets)

Soms komen bij haar vriendjes en vriendinnetjes van hun dochtertje over de vloer, als ik daar een kopje thee of koffie drink. Ze zijn allen rond de 10 jaar. Wat mij direct opvalt, is het feit dat ze niet groeten als ze binnenkomen. Evenmin als ze weer weggaan. Van een kapstok (die ze net gepasseerd zijn) hebben ze blijkbaar nooit gehoord, getuige de jassen op de grond of over de huiskamerstoel. Als ik hen iets vraag of zeg, kijken ze mij niet aan. Als ze mij niet direct verstaan, zeggen ze : "Huh?" of "Hè?" Ze spreken ook niet met twee woorden, zeggen geen 'u' of 'meneer' en ik ben toch echt geen vriendje van hen.
Als ze iets vragen dan begint hun zin met "Ik moet" of  "Ik wil". Als ze iets vertellen hebben ze het over "Ik en mijn vriendje" of "Ik, Johan, Piet en Kees". Ik, ik, ik. Hun woordenschat is beperkt en bevat veel fouten. Als ze mogen blijven eten, vinden ze het raar dat ze hun pet niet mogen ophouden en hun handen moeten wassen. Ze kijken dan met een bijna vuile blik de gastvrouw aan. Een simpel "eet smakelijk" kan er ook niet af.
Aan tafel blijven zitten tijdens het eten, is ook erg moeilijk. Tafelmanieren in het algemeen zijn hen vreemd. Oké, misschien ben ik zelf wat te streng. Maar ja, ik vind het niet zo fris als iemand zijn mes aflikt en dat vervolgens weer in de boter of de jam prikt. Of over de tafel heen niest of hoest.
Een bord schoon eten doen ze ook niet. Ze willen wel alles en vooral veel op hun bordje.
Ik hoorde dat ze op de meest vreemde tijdstippen binnenkomen vallen. Dus ook onder etenstijd. Ze gaan zelfs aan tafel staan te wachten, totdat hun vriendinnetje klaar is met eten. Ze doen ook geen deuren dicht. Ook niet wanneer ze die zelf geopend hebben. Na hun stille vertrek ziet het toilet er vies uit en het speelgoed is niet opgeruimd. Was ik maar 50 jaar geleden opa. Nou moeders, neem nog maar een pilletje.

Ebru Umar strooit zout

In plaats wat in te binden haalt Ebru Umar flink uit naar met name de Nederlandse Turken. Nederlandse Turken, Nederlandse Marokkanen, Nederlandse Polen, Nederlandse Duitsers. Ja, ja, Nederland met louter Nederlanders bestaat al lang niet meer. Kom op zeg, ze zijn toch eigenlijk allemaal Nederlanders? Is dat soms vanwege al die dubbele paspoorten? Of zijn er ook Nederlandse Batavieren, of wel de autochtone bevolking? De echte Nederlanders pur sang? Als dat zo is, behoren ze inmiddels wel tot de vergeten groep : the Dutch natives.
Hoe dan ook, Ebru strooit extra zout in de zeer diepe Turkse wonden, geslagen door humor en kritiek. Ze weet zich namelijk gesterkt door onze zeer krachtig optredende regering en een dubbel paspoort.
Als voorzitter van de EU heeft Rutte Turkije direct de wacht aangezegd : geen EU lidmaatschap. Ook de miljarden voor de opvang van vluchtelingen krijgen de Turken niet. Rutte zal de NAVO voorstellen Turkije als lid te schrappen. De Tweede Kamer (met uitzondering van Denk) wil dat Nederlandse Turken die democratie-ondermijnende informatie doorspelen naar Turkije subiet met hun gezin en familie het land uitgezet worden. Dat zal ze leren! Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. In stinkende wonden moet flink zout gestrooid worden. Ebru heeft wat dat betreft de situatie heel goed ingeschat.
En wat Ebru heeft geschreven over de Turken en Erdogan valt reuze mee. De EU gedraagt zich inderdaad als een geit, met alle Turkse gevolgen van dien. En toch, het kan veel erger, zoals de cartoons verzameld op deze website dat aangeven.

maandag 25 april 2016

Weer retour Bol.com

De laptop heeft het weer begeven. Dit keer blijft Windows 8 hangen in een 'reverting' updateprocedure. De laptop is al eerder voor reparatie teruggestuurd. Ook toen ging het om fouten in Windows 8 software. Best wel vervelend en zonde van zo'n relatief duur ding. Mike heeft hem nodig voor zijn studie, maar hij heeft er niet echt veel plezier van. Hij kocht de laptop in februari 2015 en heeft in principe een jaar garantie. Maar ja, hij is al twee keer teruggestuurd geweest. Repeat calls dus. Ik heb Bol gevraagd dat ding om te ruilen, desnoods met bijbetaling, voor een echte goede. Deze Acer Aspire S3 bevalt voor geen meter.

Fenna is bekaf


Ze is oververmoeid. De kleinkinderen bleven een nachtje logeren, dus was er geen tijd om even in haar mand een tukkie te doen. De hele dag in de weer om volop aandacht te krijgen en... om de boel in de gaten te houden.
Toen de kids vanmiddag weer retour ouders gingen, heb ik Fenna weer achter haar bal aan laten rennen. Maar dit keer was het van korte duur. Madame moest nodig een plas doen. Ze ging keurig door haar achterpoten, liet de tennisbal uit haar bek vallen en deed met een gelukzalige kop een plas. Ze had niet in de gaten, dat de bal zachtjes tussen haar voorpoten richting haar staart rolde. Ik dus wel.
Toen ze klaar was kwam ze enthousiast overeind en wilde de bal pakken. Maar die lag niet meer op dezelfde plek. Ze vond hem snel, maar deinsde verschrikt terug toen ze hem wilde oppakken. "Bah, wat een lucht!", zal ze ongetwijfeld gedacht hebben. Maar ja, de bal trok harder dus pakte ze hem heel voorzichtig aan een stukje van de gerafelde buitenkant. Met dat dunne draadje tussen haar tanden kwam ze met een bungelende bal weer naar mij toe. The show must go on!
Ik heb de bal eerst maar in een plas water heen en weer gerold en aan het gras afgeveegd. Dat bleek voldoende voor Fenna. Na weer een gooi, kwam ze trots als gewoonlijk met haar bal aankakken. Ik heb nog een keer of drie gegooid, toen was de energie op.
Weer thuis dook ze na eerst wat gelebber uit haar drinkbak direct weer in haar mand. En snurken dat ze deed!

Scooters opvoeren

..een snelle snor...
"Bedrijven die scooters opvoeren moeten hard worden aangepakt", aldus de PvdA. Ten tijde van onze tweewielerzaak voerden we ook bromfietsen en scooters op. Op verzoek van de klanten. Dus niet stiekem, want dat zou tot nare verrassingen hebben kunnen leiden. Sommige klanten reden dagelijks flinke afstanden door de eindeloos saaie Flevopolder met zijn kaarsrechte wegen. Daar wil je natuurlijk snel vanaf zijn. Dus was opvoeren populair.
De goedkoopste manier was het verwijderen van de bekende prop in de uitlaat. Dat was/is het bekende paardenmiddel dat technische ambtenaren bedacht hebben om de standaard snelheid in te dammen tot zo'n 45 km/uur. We verwijderden ook vaak de varioring. In andere gevallen was er een elektrische begrenzer. Een kwestie van een stekkertje lostrekken en (sneller) rijden maar. Vaak hoor ik al aan het uitlaatgeluid of zo'n ding ontdaan is van de begrenzing is. Vanaf de fabriek reden die tweewielers standaard al bijna 55 tot 60 km/uur. In veel andere landen mag dat.
Sommige klanten hadden meer geld over om hun tweewieler sneller te laten rijden. We verkochten voor hen speciale cilinders, carburateurs, uitlaten, krukassen, lagers, koppelingen, rollertjes en elektronica, die een scooter of brommer met gemak boven de 100 km/uur kreeg. Dat snelspul was gewoon te koop bij onze reguliere leveranciers. De standaardonderdelen werden vervangen door speciale race versies van o.a. Polini, Top, Metrakit en Malossi. Tijdens het vervangen zagen we vaak sporen van eerder geknoei. Met inrij-instructies en vrijwaring voor ons bedrijf en zonder garantie (moest men allemaal voor tekenen) werd de tweewieler opgeleverd. De klant was toen (1999-2000) gemiddeld zo'n 450 tot 500 gulden kwijt aan die race-grappen. De betreffende klanten waren vaak geen opgeschoten tieners, maar zo op het oog rustige volwassenen. Met geld. Als demo hadden we een flink gekietelde Yamaha Neos staan.
Eerlijk gezegd hebben we nooit iets gehoord over ongevallen waarbij slachtoffers zijn gevallen. Wel over in de soep gedraaide blokken, omdat men zich niet aan de inrij-instructies had gehouden. En over in beslag genomen tweewielers. In een paar gevallen kwam men na het opvoeren binnen een week lopend naar de zaak (het racespul was gedemonteerd en in beslag genomen) met de opdracht de boel opnieuw van race-onderdelen te voorzien.... Saillant detail : een oom agent uit Almere bood ons een keer in beslag genomen racespullen te koop aan. Maar daar zijn we dus nooit aan begonnen.
.. een snelle snor op een snelle snor....
Ook de snor-tweewielers werden opgevoerd. Van de snorscooters en -brommers vervingen we op dringend verzoek de standaard cilinder met zuiger voor een van een bromfietsversie. Met die laatste versie kon men dan veel meer doen om hem nog sneller te laten rijden.
Zelf heb ik een keer zo'n aangepaste snorscooter gekocht. Een Peugeot Vivacity. De eigenaar reed dagelijks van Almere naar Amsterdam. Dat blokje (met een standaard cilinder en proploze uitlaat) heb ik maar geknepen, om problemen met de Hermandad te voorkomen. Dat ding reed met gemak 60 km/uur, maar de remmen leken nergens naar.
Tja, er moest ook soms geremd worden. Er werd extra geattendeerd op de beperkte remcapaciteit. Immers, de meeste waren niet berekend op dergelijke hoge snelheden; het dubbele van de toegestane.
De Pvd(elektrische)Auto wil dat gaan verbieden. Lekker belangrijk. Alsof alle sociale misstanden in ons land al zijn opgelost.

Van Syrië naar WO 3?

Volgens politiek deskundigen bestaat de kans dat de oorlog in Syrië kan uitdraaien op een nieuwe wereldoorlog. Men is bang voor een interventie van o.a. Qatar, Saudi Arabië en .... Turkije(!) in Syrië, bedoeld om de IS te steunen. Niet alleen Turkije, ook Saudie Arabië vormt voor zowel Amerika als Rusland 'pain in the ass'. Hoofddoel van de drie landen is het omverwerpen van het regime van president Assad. Tot op heden hebben vooral Russische, Syrische en Iraanse troepen successen geboekt tegen de IS groeperingen. De IS ontvangt veel steun via Turkije. Om die reden ligt daar het accent van de bestrijding van de IS door Syrië en diens bondgenoten : de verbindingen tussen IS met Turkije vernietigen.

BBC : MH17 neergehaald door gevechtsvliegtuig

Op BBC 2 was een documentaire te zien over de crash van vlucht MH17, waarbij 298 mensen omkwamen, waaronder 189 Nederlanders. Volgens de docu werd het Maleisische toestel door een Oekraïense straaljager aangevallen en neergehaald. Diverse ooggetuigen maken melding van een tweede toestel in de buurt van MH17. Een maand eerder zijn op gelijke wijze zo'n 16 militaire toestellen in het gebied neergehaald. Het gebied waarin vlucht MH17 zich bevond was volgens de onderzoekers bekend oorlogsgebied.
De docu makers onderzoeken nog in hoeverre de tragedie door de CIA opgezet is, om de Russen aan te pakken. Men hoopt dan ook exactere informatie te kunnen verstrekken over de toedracht van de crash. Er wordt ook onderzocht waarom de hoge Oekraïense functionaris Oleksandr Ruvin beschoten werd. Men denkt dat de (mislukte) aanslag direct te maken had met het onderzoek.
Men heeft ook vastgesteld, dat het lichaam van een piloot pas werd vrijgegeven aan Nederlandse onderzoekers, nadat het stoffelijk overschot door Oekraïne ontdaan was van 'metaalresten'. Het Brits onderzoek geeft aan dat het MH17 rapport van de OVV flink rammelt.
Oekraïense ooggetuigen hebben direct na de crash al verklaringen afgegeven over een eigen gevechtsvliegtuig, dat op een burgervliegtuig had geschoten.

Een oud lasapparaat

In de jaren 80 heb ik een keer een lasapparaat gekregen. Hij was van mijn broer. Ik kon hem toen goed gebruiken, want ik wilde een aanhangwagentje vergroten. Daartoe had ik een metalen hulpframe willen maken, dat hier en daar gelast zou moeten worden. Ik had nog nooit eerder iets gelast, dus ging ik op zoek naar informatie. Helaas was het in die tijd zo, dat men liever had dat ik naar een lasbedrijf zou gaan. Daar zou men dan voor mij de boel aaneen lassen. Dus kreeg ik als dhz'er daar geen informatie. En dus kwam ik nooit meer bij die bedrijven. En toch ik wilde het per se zelf doen. Ik ging daarom op zoek naar documentatie. In de bibliotheek van Schoonhoven vond ik een boekje. Bij de SuperDoe in Utrecht haalde ik in die tijd een kleine handleiding uit het schap. Daar had men meer van die foldertjes met allerlei tips voor dhz'ers.
Die documentatie heeft mij enigszins op weg geholpen. Al bleef het bij proberen. Net zo lang proberen totdat het goed ging. Ik herinner me nog hoe vaak de laselektrode aan het metaal bleef plakken. Dat wagentje heb ik uiteindelijk met succes groter gemaakt. Dankzij die informatie. Nu weet ik weliswaar iets over lassen (met elektrodes), maar echt lassen is aan de vakman. Zoals onze zoon Robert. Die last met mooie rupsjes. Zo heeft ie een keer onze caravan gelast, toen we vlak voor vertrek met een gebroken schokdempersteun te maken kregen. Dat had ie toen zo gepiept. Die steun zat weer muurvast. Tot op heden heeft dat oude lasapparaat best wel zijn geld opgebracht. Het is me nog niet gelukt om die bekende eindjes aan elkaar te lassen. Dat zou pas mooi zijn!

Ongelijke behandeling

Ons land maakt zich nogal druk over mensen die quasi grappige uitspraken doen, kritische of beledigende columns schrijven of cartoons maken. Vrijheid van meningsuiting staat immers hoog in ons vaandel? In die eerder genoemde gevallen wel. Maar niet in andere gevallen.
Zo zijn Molukkers die de Indonesische president met spandoeken en/of vlaggen aandacht willen vragen voor hun visie, of hem gewoon wilden verwelkomen ver van de president gehouden. De Molukkers werden omringd door veiligheidsmensen en mochten niets roepen en/of zingen. De Molukse vlag mocht ook niet getoond worden. Zelfs mensen in Molukse kleding werden geweerd!

zondag 24 april 2016

Een zwarte reiger


Onze zwarte reiger had een kapotte poot. De poot is van het kunstwerk losgescheurd. Beide poten zijn oorspronkelijk op het lijf van de reiger gelast. Maar de rechter poot is los gaan laten. Er zijn meer mensen die net zo goed kunnen lassen als ik. Met andere woorden : ook bakwerk dus.
Omdat het lasapparaat hier toch al was, heb ik de arme vogel bij de nek gepakt en de schuur in getrokken. Daar heb ik de breuk goed schoongemaakt en geschuurd. Vervolgens heb ik beide poten aan elkaar vastgebonden, zodat de afgebroken poot strak tegen het lijf werd getrokken.
Ik heb een dun lasdraad gepakt en ben toen voorzichtig gaan lassen. Op mijn manier. Het lijf van dat beest is gemaakt van vrij dun metaal. De poten zijn aanzienlijk dikker. Dus ik moest voorzichtig lassen om geen gaten in het lijf te branden. Dat lukte gelukkig. Vooral omdat het beest zich opvallend rustig hield. Nadat ik de las ontdaan had van slakken, heb ik hem met de staalborstel geschuurd en zwart gespoten.
De zwarte reiger staat nu weer trots op beide poten. Niet gek voor een amateurtje. Misschien kan ik bij de dierenambulance gaan werken.

Flevoland is ook saai

De provincies Groningen, Flevoland en Utrecht trekken de minste toeristen uit eigen land. Groningen ken ik alleen van de aardbevingen, de rijsttafels van mijn tante (zou een enorme trekpleister moeten zijn!) en het feit dat Mike daar studeert. O ja, en natuurlijk ook nog ABSAF! Voor de rest zou ik niet weten wat ik in de provincie Groningen zou moeten doen. Misschien de ZZ wegraces een keer gaan kijken.
De provincie Utrecht ken ik nauwelijks. Ik ben dan wel heel vaak in de hoofdstad en in Zeist geweest, maar om nu te zeggen : 'kom, ik ga weer!', nee. Die provincie heeft weliswaar mooie natuur, maar daar schijn je als toerist niet te mogen komen. Anders had men vast wel recreatieparken aangelegd.
En dan Flevoland. Oersaai hoor. Ik woon er al een tijdje, maar de provincie is en blijft oersaai. Misschien is ie vanwege mijn komst nog saaier geworden. We hebben hier heel veel ruimte, groen en water, maar alles is volledig verkeerd benut. Zo heeft men hier stadscampings, ondanks de grote hectares bos. De strandjes hier zijn zo te zien per ongeluk ontstaan. Recreëren tussen de basaltblokken. Een strookje zand dat heeft geleid tot een jubelstemming : hoera een strand! Dat krijg je naarmate je verder van zee woont en leeft. De Oostvaardersplassen is nog erger. Daar wordt onder luid gejubel aan dierenmishandeling gedaan. Je kunt daar heel mooie films over maken, maar iedereen met een gezond verstand weet beter. Wie geassocieerd wil worden met dierenmishandeling, gaat naar de Oostvaardersplassen. Fietsen is hier ook supersaai en een crime. Kaarsrechte wegen, straffe tegenwind (ook op de terugweg) en nergens een leuke locatie om even bij te komen en iets te nuttigen. Goed voor toeristen met masochistische trekjes. Sinds kort zijn er bordjes met fietsroutes. De risico's onderweg staan er niet op vermeld. De mensen hier zijn ook niet bepaald gastvrij. Die zien vreemde snuiters liever gaan dan komen. Dus geen leuke stops bij boerderijen om iets te drinken. En als bezoekers komen (de mens is en blijft nieuwsgierig), dan kunnen ze hooguit naar de Aviodrome, Bataviastad en -werf en de Orchideeënhoeve, Maar dat kan allemaal op één dag. Als je met de auto bent. En anders drie dagen.

Ploeteren op de zaterdag

....staat beter...
Zaterdagochtend zaten we redelijk vroeg op de fiets. Sonja en ik gingen samen even elders aan de slag. Zeg maar : wat opruim- en schoonmaakwerkzaamheden verrichten. 's Middags heb ik met het eerder vergaarde oude tuinhout een schutting van een tweetal buurtbewoners opgeknapt. Ze, de schuttingen bedoel ik, ogen nu veel beter en staan steviger dan voorheen.
Bij de een heb ik planken vervangen en extra planken aangebracht. De lelijke rotte randen aan de onderkant van de (verticale) planken, zijn nu uit het zicht. Bij de ander heb ik een extra steunpaal de grond in geslagen. Bij dat afvalhout lag namelijk ook een lange azobe paal met metalen grondsteun. Staande op een huishoudtrapje heb ik die paal, tussen de schuttingplanken door, de grond ingeslagen. Dankzij onze kloofbijl kon ik flinke klappen uitdelen.  Die schutting staat nu weer recht en aanzienlijk steviger dan voorheen. De senioren zijn er blij mee.
Daarna ben ik het frame van een draaistoel te lijf gegaan. Het stond scheef. Ik heb een van de twee draagarmen met de slijpschijf los geslepen. Daarna heb ik de arm wat omhoog gebogen, zodat beide armen even hoog staan. Vervolgens heb ik die extra gebogen arm weer vast gelast. Nou ja, gelast, eerder gebakken. Maar hij zit wel weer vast. Natuurlijk heb ik het laswerk even zwart gespoten, zodat het bakwerk er ook goed uitziet als je onder die stoel ligt... om wat voor reden dan ook. Ik bedoel als je dronken bent ga je toch niet op de kwaliteit van de onderkant van een stoel letten? Het komt misschien omdat ik dingen graag goed wil doen en wil afmaken.
Rest mij nog een vogel met een gebroken poot. Dat arme beest staat al een tijdje op een poot.

Over Prince en obesitas

De wereld van muziek, film enz. zit vol alcohol, drugs en porno. Prince is een van de velen die op relatief jonge leeftijd overlijden. Het voldoen aan verplichtingen, door anderen opgelegd, speelt natuurlijk ook een grote rol in de snelle afbraak van en einde aan levens van artiesten. Het is algemeen bekend dat men vaak emotioneel in belabberde toestand moet verkeren om iets moois te bedenken. Zoals Johan Derksen (groot fan van o.a. blues en muziek van Mickey Newbury) ooit zei : "Hoe ellendiger het klinkt, des te mooier het is."
Al met al verbaast het mij niet en eerlijk gezegd vind ik het ook niet erg, omdat het 'normaal' is. Net zo normaal als pilletjes slikken voor je, zonder het zelf te willen beseffen, misschien naar je laatste feestje gaat. Of je volgieten met alcohol en vervolgens verdrinken. Vervelend, maar zo gaat dat als je niet je gezonde verstand gebruikt.
Heel anders is het met mensen die te dik zijn. Al denkt de mediageile Lieke van Lexmond daar anders over. Volgens bolle toet Lieke is het botweg 'je eigen keus'. Nou, daar zijn de corpulente dames niet blij mee. Blijkbaar heeft Lieke nog geen trauma  of een ernstige ziekte opgelopen, die haar troost doet zoeken in eten. Van mij mag het zo blijven voor Lieke, tenzij ze weer zo'n uitspraak doet.

Onhandig in Turkije

Een Nederlandse journaliste / columniste van Turkse komaf, Ebru Umar, is in Turkije gearresteerd. Ze had zich kritisch uitgelaten over de Turkse dictator Erdogan. Niet bepaald handig om dan naar Turkije te gaan. Helemaal niet als ze een dubbel paspoort heeft. Al weet ik dat niet zeker. Of wil ze een soort proefproces uitlokken over vrijheid van pers en/of meningsuiting? Ze had al eerder veel dreigberichten ontvangen, nadat ze het vieren van de ramadan in Turkije op satirische wijze had beschreven. Turken hebben blijkbaar geen gevoel voor humor.
Hier in Nederland maken politici erg druk over de arrestatie. Blijkbaar weten zij niet dat er meer dan 2.000 mensen in Turkije gevangen zitten om soortgelijke redenen.
Opgepakt worden in Turkije, daar hoeft mevrouw Merkel niet bang voor te zijn. Ze is goede vrienden met Erdogan. Ik weet niet wat ik achter die relatie moet zoeken. Merkel doet zo overdreven krols als het over Turkije en vluchtelingen gaat. Nogal vreemd als je weet dat het boek van Hitler Mein Kampf  een regelrechte bestseller in Turkije is. Politici zijn wat dat betreft erg onbetrouwbaar en werken met driedubbele agenda's.
Vooral in Italië is het erg. Daar zijn, volgens een rechter, alle politici corrupt. Degene die dat niet zijn, zijn geen echte politici. In Nederland zijn vooral VVD'ers en PvdA'ers onbetrouwbaar en/of corrupt. Daarbij reken ik de PVV tot de rechter vleugel van de VVD. Ze geven een heel andere invulling aan het woord liberaal en sociaal. Een invulling waarin zij zelf centraal staan.
Nog niet zo lang geleden besloot een aantal landen, waaronder Turkije, de IS te gaan aanvallen in Syrië. En wat doet Turkije? Dat land gaat in plaats van de IS de Koerden bombarderen. De andere landen vinden het blijkbaar goed, dat burgers, waaronder veel vrouwen en kinderen, gebombardeerd worden. Maar ja, Turkije is geen IS (vindt men) en Erdogan geen Asad. Zegt men. Maar daarmee ben ik het niet eens. Dat mag toch wel?

vrijdag 22 april 2016

Wat een kanker week!

maar aan alles komt een eind
Alsof de duvel ermee speelt. Eerst komt een tweetal kinderen aan de deur. Ze vragen een bijdrage, want ze gaan tegen kanker lopen. Ik ben niet zo vrijgevig wat dat betreft. Er is geld genoeg, maar dat wordt aan onzinnige zaken besteed, zoals Defensie, de EU en migranten. Komt bij, dat veel geld bij dat soort hulpinstanties aan de strijkstok blijft hangen. Maar goed, dit keer een uitzondering. De beide dames wonen hier in de buurt.
De oudste vertelt in geuren en kleuren hoe de actie in z'n werk gaat. "We gaan hardlopen om mensen met kanker beter te maken. We moeten straks rondjes rennen en als we klaar zijn..." Voordat ze haar verhaal kan afmaken floepte ik eruit : "zijn die mensen weer gezond! Ta ta!". Sorry, maar dat heeft alles te maken met mijn bezwaren tegen dat geleur langs de deur. Even is het stil beiden kijken mij wat verbaasd aan. Dan zegt de oudste met een serieus gezicht : "Nee hoor, dan brengen we het geld naar de juf en die geeft het aan de mensen die kanker bestrijden." Ik hou mijn reactie beperkt tot : "O, dus toch..." Terwijl Sonja het formulier invult, blijven de jongedames mij nog steeds wat vreemd aankijken. Wellicht dachten ze : "Wat een domme meneer".
Een dag later ging een buurtbewoner naar de huisarts, vanwege een bult in zijn nek. De huisarts stuurde hem direct door naar het ziekenhuis. Zijn buurvrouw was zo vriendelijk hem te brengen. Daar kreeg hij te horen dat hij keelkanker heeft. Dat bultje bleek een veel grotere te zijn, die tot over zijn keel liep.
Hij is geopereerd om een deel te verwijderen. Maar de ingreep verliep niet zoals gewenst. Dus besloot men hem maar in slaap te houden, totdat het gewenst resultaat (stoppen van een bloeding) bereikt was. Tot die tijd ligt de patiënt op de afdeling IC. Nog deze week krijgt hij nadere bijzonderheden te horen.

In Almere Haven

Voordat de hel losbreekt : iedereen maakt weleens een fout of moet noodgedwongen iets doen. Ook ik. En dus kwam ik, zonder kleerscheuren via de A6, in Almere Haven terecht. Volgens mij ben ik daar ruim 10 jaar geleden voor het laatst geweest. Ook niet uit vrije wil, maar vanwege mijn werkzaamheden. Wat een benauwde bedoening is het daar zeg! Hutje mutje woonplezier. Claustrofobische toestanden. Ik kreeg een herhaling te verwerken van ruim 10 jaar geleden, toen had ik ook al die nare gevoelens in dat deel van Almere. Dit keer kreeg ik ook te maken met straatnamen en huisnummers. Net als in veel delen van de rest van de Flevopolder zijn ook hier zwaar beschonken of gedrogeerde mensen met een kruideniersmentaliteit bezig geweest met het ontwerpen van een stadswijk. Wat een propperig doolhof! Niet alleen wat straatnamen betreft, ook de nummering van de woningen vereist een stevige hersenkronkel.
Ik was opgelucht en blij toen we weer op de A6 reden. En wat denk je? Zien we een auto ons tegemoetkomen, op de rijbaan richting Amsterdam; dus geen spookrijder. Na een plof begon de auto gigantische rookwolken te produceren. Achter die auto werd de weg in luttele seconden in een dikke blauwe nevel gehuld. Ik zag nog net dat het een auto met kentekenplaten van een garage was. Was het een proefritje na wat onderhoud of was het een aspirant koper? Hoe dan ook, dankzij die aardige automobilist werd Almere Haven plotsklaps aan ons oog onttrokken.

donderdag 21 april 2016

Op de zwarte lijst

Vanuit Turkije worden in Nederland wonende Turken opgeroepen medelanders aan te geven die Erdogan beledigen. Ze kunnen de namen doorgeven aan het Turks consulaat in Rotterdam. Met dank aan mevrouw Merkel.
Ik weet niet wat de bedoeling van die oproep is. Krijgen we te maken met Grijze Wolven? Komen er Turkse moordeskaders, wordt de kebab vergiftigd of gaan we op transport naar Turkije? Je weet tegenwoordig maar nooit. Het is zo'n gekke wereld. En toch zetten veel landen hun deuren wagenwijd open en blijft men wegkijken. Zo'n oproep tegen vrije meningsuiting geeft maar nog eens aan met wat voor soort mensen wij te maken hebben. En toch gaan veel Nederlanders met vakantie naar dat land. Lekker goedkoop, hè? In zowel de letterlijke als figuurlijke betekenis van het woord.
Natuurlijk gaan onze volksvertegenwoordigers erg verontwaardigd reageren. Maar daar blijft het dan bij. Van doorpakken heeft men in ons land nooit gehoord. Want Erdogan is immers een bevriend staatshoofd. "Zeg mij wie uw vrienden zijn en ik zeg u wat voor politicus u bent", zeg ik dan maar. Erdogan beseft blijkbaar niet wat zijn oproep hier teweeg kan brengen. Men moet niet vreemd opkijken indien men Turkse middenstanders gaat mijden of misschien zelfs boycotten. Dan maar geen kebab meer. Zo'n reactie kan ook gaan plaatsvinden als gevolg van zo'n oproep. Groeperingen zoals Grijze Wolven zijn net zo gevaarlijk als de criminele motorclubs. Maar wolven zijn in welke kleur dan ook een beschermde diersoort.
Als Turkije lid wordt van de EU en de macht in handen krijgt, wordt die zwarte lijst afgewerkt. Ik vind het maar allemaal erg eng. In het ergste geval moeten we kiezen tussen verplicht Kebab eten of lid worden van het D66 van Pechthold. Die partij heeft namelijk iets met Grijze Wolven en Erdogan. Ik hoop dat tegen die tijd de Turkse oppositie aan de macht is. Dan krijgen de mensen op die lijst gratis een geheel verzorgde vakantie met VIP behandeling in Turkije aangeboden. Ik blijf positief.

Een bos hout voor de deur

Eigenlijk is het een stapel, maar so what? Ik weet van een paar gevallen hier in de buurt, waarin men wat planken nodig heeft om bestaande schuttingen wat op te kalefateren. Een nieuwe plaatsen zou nog beter zijn, maar ja, zoals bij veel ouderen is daar geen geld voor.
Er zijn hier mensen vertrokken. Hun huis is nu een onderkomen geworden van een jonger stel. Dat is o.a. ook de schutting aan het vervangen. De oude was niet echt op, getuige de vele nog mooie planken. Ik heb er een aantal van losgeschroefd, zodat ik die kan gebruiken voor het opknappen van die schuttingen. Ik weet zeker dat ze daar blij mee zullen zijn. Zij niet alleen, ik ook. Ik heb er weer een paar klussen bij. Ik moet nu eenmaal bezig blijven.

Een Metabo BST 12 Impulse

Ben ik flink bezig geweest met mijn simpele Gamma schroef-/boormachine (accu's vervangen), krijg ik zomaar een Metabo machine! Met twee 12 V Ni Cd accu's en een lader in een koffertje. De machine was al zo'n 5 jaar niet gebruikt. De accu's waren in een mum van tijd opgeladen. De machine draait wel, maar niet op volle toeren. Als ik de knop zo'n 75% indruk draait de machine als een tierelier. Als ik de knop helemaal indruk (langzaam of snel, maakt niet uit) doet ie niets meer.
Er komt ook een aparte geurtje uit de machine, een soort brandgeur. Koolborsteltjes? Ik heb op het www even de handleiding opgesnord en afgedrukt. Daarin las ik dat men de impulsmogelijkheid niet te lang moet gebruiken. Dan kan het motortje verbranden. Het kan zijn dat de vorige eigenaar zich niet aan die richtlijn heeft gehouden. Dus....voorzichtig openmaken? Volgens de handleiding moet ik dat aan gespecialiseerde mensen overlaten. Maar die zijn volgens mij allemaal al met pensioen.

Oekraïne referendum

Zo zie je maar weer, zelfs een democratisch NEE hoeft bij deze regering geen NEE te zijn. We moeten niet raar opkijken, wanneer men aan het verdrag twee woorden verandert en dat 'nieuwe'verdrag gewoon ondertekent. Ik houding van de Kamerleden vind ik ook hypocriet. Ik ben benieuwd wat de rechtszaak gaat opleveren die tegen de Staat aangespannen is. De hele gang van zaken geeft aan, dat de democratie aan het verdwijnen is. Rutte danst steeds meer en vaker naar de pijpen van Brussel.

woensdag 20 april 2016

De morele kant

Naar aanleiding van de Panama Papers hoorde ik een lid van de Tweede Kamer in een interview zeggen, dat het weliswaar legaal is wat velen doen om belastingen te ontduiken, maar dat er ook iets is als 'moreel verantwoord handelen'.
Zijn uitspraak deed mij wat neerslachtig zuchten. Waarom? Omdat er nogal wat oud Kamerleden zijn, die onnodig en ongewenst van hun wachtgeld genieten. Werkloze Jan met de pet wordt middels het afbouwen van zijn Werkloosheidsuitkering (die hij alleen onder strenge voorwaarden krijgt)  onder druk gezet, zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan. De ex Kamerleden, al dan niet vrijwillig vertrokken, kunnen op hun dooie gemak met een volledige uitkering lekker rustig aan doen. Hoezo 'moreel verantwoord'?

Elektrisch probleempje -2-

Vanmorgen heb ik de bedrading van de CBX doorgemeten. Aan de achterkant doen de kentekenplaat- en achterlicht het namelijk niet. Aan de voorkant laat het parkeerlichtje het ook afweten. Hum, een teken aan de wand? Vanmorgen heb ik een nieuw lampje in de kentekenplaatverlichting gedraaid. Dat gaf geen verbetering. Ik dacht dat die lampjes misschien in serie geschakeld waren. Nee dus.
Ik heb maar eerst de grote lamp uit de koplamp verwijderd. Zo'n ding trekt in een vloek en een zucht de accu leeg. Alleen de dashboard verlichting trekt dan wat stroom. De andere lampjes doen het toch al niet. Ik ben de kabelboom gaan doormeten en kwam er toen achter, dat er helemaal geen spanning op de kabels van de eerder genoemde verlichting stond. Oeps!
Toen ik uit balorigheid wat aan de contactsleutel draaide en de sleutel tegelijkertijd wat heen en weer en op en neer bewoog (met de verlichtingsschakelaar op ON) zag ik dat een van de lampjes af en toe knipperde. Het lukte me bij een bepaalde stand van de contactsleutel de lampjes continu te laten branden. Ik dacht verheugd : "Eureka!", gevolgd door een "Scheisse!" Er zit iets in het contactslot niet goed! Misschien zijn bepaalde contactjes versleten. Een nieuw slot kost 50 euro. Daar gaan mijn kroketten. En dan moet ik zelf de oude demonteren en de nieuwe monteren en aansluiten. Ergens in mijn grijze achterhoofd herinner ik me een eerder akkefietje, dat door dat slot werd veroorzaakt. Misschien wordt het tijd om een logboek van dat oude kreng te gaan bijhouden.

Europa ontdekt!

terug naar AF
Eigenlijk zitten we tegenwoordig in hetzelfde schuitje, waarin de indianen Natives, de negers, zwarten, bruintjes, Afrikaantjes eh... Afrikanen, Aboriginals, Eskimo's Inuït enz.  (jeetje, ik moet tegenwoordig zo op mijn woorden letten) zich al eeuwen bevinden. Getinte Columbussen hebben namelijk ons continent ontdekt! Vervelend hè? Wij hadden hen toch ontdekt? Iets ontdekken is immers voorbehouden aan de westerse cultuur?
Als de grote volksverhuizing echt op gang komt, komen wij, oké niet wij maar volgende generaties wel, straks ook in reservaten of elders te zitten. Met onze eigen westerse cultuur, die door de getinte kolonisten verafschuwd wordt. Net zoals wij hun cultuur ooit verafschuwden. Misschien worden we in schepen op transport gesteld naar andere continenten, waar we als zeer goedkope krachten aan het werk worden gezet. We krijgen dan ook geen voorzieningen in de hoop, dat het blanke westerse ras langzaam maar zeer zeker zal uitsterven. Oude liedjes krijgen een andere betekenis, wanneer een Noord Afrikaan op de Hoge Veluwe onder een vrolijk wapperende Afrikaanse vlag zingt : "This land is your land, this land is my land".
Er zal dan wel weer een tijd aanbreken waarin men ons zal accepteren en gelijke rechten toekennen. Allemaal op papier natuurlijk, want in het dagelijks leven merken we daar dan weinig tot niets van.
Stel je eens voor dat de geschiedenis zich herhaalt, maar dan met omgekeerde rollen. Al was het maar voor een korte periode. Maar wel lang genoeg om aan den lijve te ondervinden en te beseffen, wat we de rest van de wereld hebben aangedaan en nog steeds aandoen. Misschien dat het werkt?

Met het OV mee

Afgelopen week heb ik mijn NS kaart verlengd. Voor 50 euro/jaar krijg ik 40% korting op een kaartje. Het OV bevalt mij prima. Ik hoef niet tijdens de spitsuren te reizen, tussen al die carrièrejagers en studenten. Als stok achter de deur krijg ik geen 40% korting als ik dat wel zou doen.
Wat mij vaak opvalt in het OV is, dat veel reizigers de buschauffeur niet groeten als ze in- of uitstappen. Ik kan daar nog steeds niet aan wennen. Ze lopen vlak langs die man of vrouw en toch niets (terug)zeggen tegen zo'n dienstverlener.
Het lijkt mij een goede zaak om die chipautomaten in de bus wat aan te passen. Bij degene die niet groet wordt 10 eurocent extra afgeschreven. De opbrengst gaat naar het jaarlijks feestje van de chauffeurs. Dat verdienen ze wel met zo'n beroep. En.... de aso's doen dan toch iets sociaals.

dinsdag 19 april 2016

Elektrisch probleempje

Normaal gesproken vind ik het uitzoeken van iets een leuke uitdaging. Analyseren, deduceren, reduceren, altijd weer leuk om te doen. Hoewel, altijd. Vanmiddag voor mijn rit op de CBX merkte ik dat het achterlicht het niet deed. Die van de kentekenplaat trouwens ook niet. Toeval, of?
Na thuiskomst heb ik de buddyseat en het gereedschapstrommeltje verwijderd, dat voor de achterlicht-unit geplaatst is. Ik heb beide lampen eruit gehaald; een duplo (rem- en achterlicht) en die voor de kentekenplaat. De laatste was doorgebrand. De duplo was (na getest te zijn) in orde. Ahum, toen maar even de zekering gecontroleerd. Helaas was ook hij tip top. Het zou kunnen zijn, dat wanneer een van de lampjes van de standaard verlichting kapot is, de andere het ook niet meer doet. Je weet wel, zoals bij sommige kerstboomverlichting het geval kan zijn.
Helaas heb ik geen lampje in reserve. Dus zal ik morgen eerst zo'n lampje moeten kopen, alvorens ik kan verder gaan met de uitzoekerij. Ik hoop dat een nieuw lampje het probleem zal oplossen, anders moet ik die nare kabelboom gaan controleren. Daar zie ik nogal tegenop. Misschien moet ik het even Roxanne vragen :

Clinton, Cruz, Trump of Sanders?

Als ik de Republikeinse vertegenwoordigers in beschouwing neem, ben ik snel klaar. Ik heb de indruk, dat Cruz nog erger is dan Trump. Draait het bij Trump nadrukkelijk om geld, bij Cruz gaat het over geloof. Cruz is een engerd, die ik als een soort christenfundamentalist en -extremist beschouw. Het zal mij niets verbazen indien Cruz lid is van de KKK. Brrr!
Hillary Clinton lijkt mij een draaikont. Ze staat met één been in de gevangenis vanwege haar e-mail affaire. De vraag is in hoeverre een mogelijk proces afgekocht kan worden. Daar heeft ze Trump voor nodig. Als Hillary achter de tralies komt te zitten, rest nog Bernie Sanders. Weliswaar wat op leeftijd, maar zeker niet zo verkeerd als de rest. Bernie Sanders dus.

Als dat maar goed gaat

We kregen een brief van De Belastingdienst. Hij was geadresseerd met Aan : de Huurder(s) van deze woning. De brief meldt dat de dienst het totale huishoudinkomen van de bewoners aan de verhuurder heeft doorgegeven.
Vorige maand werd beweerd door de SVB, dat wij hier met Jolanda S wonen. Zou De Belastingdienst haar inkomen ook bij dat van ons hebben geteld? Of bleef de fout beperkt tot de SVB? Als dat maar goed gaat. Hoe dan ook, we zullen toch maar even vooraf bij de verhuurder informeren, wie er volgens hen op ons adres wonen. Je weet maar nooit tegenwoordig. Het is overal zo'n zootje aan het worden.

Tulpenroute 2016

Vanmiddag heb ik op de motorfiets een stukje van de pas geopende Tulpenroute gereden. Ik was nogal vroeg, want er was erg veel groen en weinig andere kleuren te zien. Ik denk dat komende week, ijs en weder dienende, er meer kleur te zien zal zijn.
Ik heb het deel aan de noordkant van Dronten, zeg maar gelegen tegen de zuidkant van de A6 bezocht, via de Visvijverweg. Vanuit Dronten ben ik langs het Ketelmeer gereden. Daar stond een flinke wind, getuige de witte schuimkoppen op het golfend water. Bij de Ketelbrug zag ik het windturbinepark in aanbouw. Daar, aan de Urker kant van het IJsselmeer, wordt een serie windmolens geïnstalleerd. Maar voordat ik bij die nukkige brug was, ben ik linksaf richting de Visvijverweg gereden. Ik passeerde nog de voorziening voor de oeverzwaluwen, een speciaal opgeworpen aarden wal, waar het een drukte van belang was. Ik bedoel dan vanwege de vele zwaluwen.
Op de Tulpenroute zelf kwam ik hoegenaamd niemand tegen. Er was één veld waar de tulpen al in bloei stonden. Nog een week wachten dus.

Gevangenen een tablet?

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie (een mondvol voor een organisatie die weinig presteert) overweegt alle gevangenen van een tablet te voorzien. Ze kunnen dan vanachter de tralies televisie kijken, cursussen volgen en boodschappen doen. De achterliggende gedachte is dat de invoering van tablets veel kosten zal besparen en dat ook het gevangeniswezen met zijn tijd mee moet.
Leuke argumenten, dat wel. Ik hoor alleen weinig over het doel en de kernactiviteiten van zo'n gevangenis in relatie tot, in dit geval, tablets. Opsluiting houdt in dat men afgezonderd wordt van de maatschappij. Zo'n tablet brengt hen in die maatschappij en zelfs verder dan dat. Zo'n tablet is opgebouwd uit materialen. Zijn die materialen veilig in handen van criminelen? Afgeschermde websites? Beperkt toegang? Hahaha! Een behoorlijk naïeve gedachte. Onder criminelen bevinden zich ook hackers, internetfraudeurs, mensen die gespecialiseerd zijn in het omgaan met elektronica (pinautomaat- , creditcard- en bankpas fraude) enz. En ze hebben een eigen onderwereld-internet. Tot slot is er nog het oneigenlijk gebruik voor wat betreft websites. Ook boodschappenlijstjes kunnen geheime boodschappen bevatten. Een pannenkoek is bijvoorbeeld een politieagent. Pannenkoekenbeslag is dus .... Vul zelf maar in.

Financiële boeven

Gisteren zag ik in een uitzending van Radar wat gevolgen van het verschuiven van de AOW leeftijd. Zelf heb ik daar ook mee te maken gehad. Ik had naast mijn WAO uitkering een aanvullende uitkering. Voor die laatste had ik me zo'n 10 jaar eerder verzekerd. Toen ik 65 werd, kreeg ik nog geen AOW. Die uitkering kwam pas twee maanden later. Mijn WAO uitkering werd gedurende die tijd gehandhaafd. Mijn aanvullende verzekering stopte, want, zo zei de verzekeringsmaatschappij, die loopt tot uw 65ste jaar. Ik kon hem ook niet met twee maanden verlengen. De polisvoorwaarden noemden inderdaad als einddatum 'uw 65ste jaar'. Dat had moeten zijn 'tot aanvang van uw AOW uitkering'. Gedurende die twee maanden viel ik terug op sec een WAO uitkering. Dat was wel even een aderlating voor mij en weer een 'winst' voor de verzekeringsmaatschappij.

Een valse hond

Als ik héééél erg boos of bedreigd zou worden, dan zou het zelfs zo kunnen zijn, dat ik me vals zou kunnen gaan gedragen. Om die reden heb ik nooit veel vertrouwen gehad in afspraken rond oorlogvoering, zoals de Geneefse conventies. Lees o.a. over de praktijken van de Amerikanen in Guantanamo Bay, ons eigen optreden in het voormalig Indië enz.. Niet alleen een kat, ook een mens maakt in het nauw rare sprongen.
Fenna en Emma's speelgoed
Ook een hond. En Luis Suarez. Het komt steeds vaker voor, dat een hond bijt. Vaak is het van zich af bijten. Zich even laten gelden. Even laten blijken, dat ook een hond recht op zijn eigen leefruimte heeft. Een hond bijt niet zomaar, zoals vaak beweerd wordt door eigenaren. Veel honden (ons land kent bijna 2 miljoen blaffers) worden weliswaar gevoed, maar nauwelijks of verkeerd opgevoed. Net als veel kinderen dus. De meeste bijtgevallen (zo'n 150.000 gevallen per jaar!) hebben te maken met de opvoeding van de hond. Een hond wil zich dan laten gelden. Al zijn er ook honden, die daar nauwelijks behoefte aan hebben. Niet alleen opvoeding, ook het (door)fokken kan leiden tot agressief gedrag.
Fenna is ook al een paar keer als vals gekwalificeerd. Als ze geen zin heeft in spelen met een andere hond, of als een andere hond te opdringerig is, gromt ze even en neemt een roerloze houding aan. Het betekent niets meer of minder dan : wegwezen en anders...! Als de andere hond dan toch doorzet, krijgt ie op z'n donder, dat met onder andere happen /bijten gepaard gaat. Het is gewoon hondengedrag. Maar niet voor de niet-kenner. Die heeft het over valsheid.
.'..mijn bal...!'
Onze kinderen konden van jongs af aan met hun handjes in een voederbak graaien.We hebben onze honden geleerd, dat ze dat moesten toestaan. Maar de kinderen kregen ook hun lesje : Als de honden eten moesten ze gewoon uit de buurt blijven. Honden zijn ook nooit speelgoed geweest voor de kids. Wij hebben honden genomen en ze nooit als een soort cadeau aan de kinderen gegeven. Onze kinderen werden geleerd met honden om te gaan en ze als dier te respecteren.
Een overgroot deel van de bijtincidenten kent kinderen als slachtoffers.
Ik vind het extra triest wanneer een kind door een eigen hond gebeten wordt. Eigenlijk wordt het door zijn ouders, de opvoeders van de hond, gebeten. Een hond communiceert erg veel met zijn lichaam. Het is daarom noodzakelijk, dat de eigenaren het gedrag van de hond kunnen 'lezen' en daarop anticiperend optreden.
Als Fenna tijdens haar balspel bezoek krijgt van een andere hond en vervolgens doodstil over haar tennisbal gaat staan, betekent het : Afblijven! Als er niet geluisterd wordt, krijgt de andere hond er van langs. Tenzij ik voortijdig ingrijp. Fenna is dus niet vals, maar wel nog steeds een hond. Mocht je toch gebeten worden door een hond, raadpleeg altijd een arts en doe aangifte.
Tot slot, veel honden hebben dagelijks lichaamsbeweging nodig. Om hun energie kwijt te raken. Dat betekent niet een eindje wandelen, maar echt uitlaten en rennen. Honden die hun energie niet kwijt kunnen, gaan klieren in huis. Dan bijten ze van alles aan gort.

Canada in the picture


Boven Canada, je weet wel die grote ijsschots ten noorden van de USA waar ze zeehondjes doodknuppelen,  zijn aanzienlijk meer UFO's waargenomen dan in voorgaande 25 jaar. Er zijn bijna 1.200 waarnemingen gedaan. In 2012 waren dat bijna 2.000. Dat hoge aantal werd mede in verband gebracht met de voorspelling dat in 2012 de wereld zou vergaan. Maar zo ver ging de wereld niet. De toename van het aantal waarnemingen wordt o.a. ook toegeschreven aan verhoogde militaire oefeningen, meer aandacht van het publiek en de betere mogelijkheden om UFO waarnemingen te rapporteren.
Canada neemt ook vluchtelingen op. In Canada zijn ook inwoners, die zich heftig verzetten tegen de komst van vluchtelingen :
 "Why is it so easy for the government to welcome refugees and offer them first-class citizenship in our country? When will Canada wake up and open its eyes to First Nations communities?"
Net als in ons land leven ook in Canada mensen ver beneden het bestaansminimum. Het zijn vooral de autochtone bewoners (First Nation Citizens), die in omstandigheden leven die nog minder zijn dan in menig 'derde wereld' land. Er is gebrek aan scholing, zorg, goede vooruitzichten enz. In Attawapiskat plegen de laatste tijd veel jongeren zelfmoord. Meer dan 100 jongeren hebben recent geprobeerd hun leven zelf te beëindigen, vanwege de hopeloze vooruitzichten.
Het trieste is dat de trotse bevolking al decennia op zeer bescheiden wijze om bescheiden hulp vraagt. Wat dat betreft is het voor de natives net zo slecht leven en wonen als in buurland de VS. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaken.... Huh? Ja zeker. Door Canadese deskundigen. Ver weg van Attawapiskan natuurlijk, veilig achter hun bureaus in Ottawa. Zo gaat dat, ook in Canada.
Voor de First Nation Citizens betekent UFO iets heel anders : U Fucking Ottawa! Fucking? Ja, in Ottawa kunnen bepaalde parlementsleden niet van hun vrouwelijke collega's afblijven.

maandag 18 april 2016

MH17 nabestaanden naar de rechter

Nabestaanden van de slachtoffers van vlucht MH17 gaan naar de rechter. Ze klagen Malaysia Airlines aan, omdat het neergehaalde vliegtuig ondanks waarschuwingen over oorlogsgebied is gevlogen. De werkelijke toedracht en de daders zijn nog steeds niet achterhaald. Waarom is het zo stil rond het rapport?
Een Australisch onderzoek wijst uit, dat het rapport van de DSB (Dutch Safety Board, Onderzoeksraad Voor de Veiligheid) alles behalve volledig is en op  een aantal cruciale punten niet voldoet aan internationale standaards. Sommige passages in het rapport komen niet overeen met de gevonden brokstukken van het toestel, aldus de Australische deskundigen. Een aantal in het rapport vermelde bevindingen zijn niet met harde feiten / bewijzen onderbouwd. Zelfs aan de beweringen over de BUK raket wordt door de Australiërs getwijfeld. Australië is er vanwege het rapport en het eigen onderzoek niet van overtuigd, dat Rusland betrokken is bij het neerhalen van MH17. Het onderzoek is wat Australië betreft nog niet beëindigd.
Het Australische onderzoek komt mij veel objectiever en grondiger over. De bevindingen down-under doen mij nog meer twijfelen aan de volledigheid, objectiviteit en oprechtheid van het onderzoek door de DSB / OVV. Het OVV rapport krijgt wat mij betreft steeds meer een politieke status. Een smerig politiek spel over de ruggen van de slachtoffers en hun nabestaanden ten faveure van de NAVO en de EU i.c. Oekraïne.