zaterdag 25 januari 2014

Total loss of... ? -3-

Naar aanleiding van onze afwijzende reactie heeft de tegenpartij zijn aanbod iets verhoogd. Buiten de verzekeringmaatschappij om. Hij omkleedt het bedrag met een in mijn ogen inconsistent verhaal, waarin hij weer beweert dat op Marktplaats -ik weet niet van meneer heeft met die site- legio goedkoop aanbod is van Vivacity's. Hij vindt het schadebedrag aan de hoge kant.
Zoals gezegd is de scooter in geparkeerde stand aangereden, omgevallen en een stukje over de straat geschoven.
Ik heb het schaderapport zelf ook even gecontroleerd. We hebben ten tijde van de winkel Superbikes aardig wat van die rapporten zelf moeten opstellen. Een leuk klusje, omdat ook alle kappen aan de binnenkant gecontroleerd moeten worden. Daar bevinden zich immers de bevestigingspunten.
Ik zag dat de (glij)schade op het hitte schild van de uitlaat en de rechter zijspiegel niet vermeld waren. Maar dat vond ik niet direct een punt, omdat de schade beperkt was.
Omdat we er vanuit gegaan zijn, dat de scooter total loss verklaard zou worden, hebben we de dagwaarde opgevraagd, vermeerderd met de kosten van het schaderapport (opgemaakt op verzoek van de tegenpartij)als vergoeding bij de tegenpartij aangegeven. De dagwaarde bepalen doet men met behulp van een formule waarin de afschrijving per maand als vastgegeven is opgenomen. Een dergelijke aanpak hanteert de verzekering namelijk ook vaak. Dat bedrag (dagwaarde plus kosten schaderapport) is aanzienlijk hoger, dan hetgeen ons aangeboden is. Op grond daarvan hebben we hem verzocht de kwestie gewoon via zijn verzekering te laten afhandelen. Liever dat, dan op zo'n knullige manier waarin Marktplaats in een rekenformule is opgenomen.