maandag 6 januari 2014

Laf Vitesse

Dat de bij tijd en wijlen heroïsch voetballende Arnhemse club zo laf uit de hoek durft te komen, had ik niet verwacht. De club heeft een trainingskamp geregeld in de Verenigde Arabische Emiraten. De Arnhemse selectie heeft een speler met de Israëlische nationaliteit. Die mocht eerst zonder problemen meekomen. Maar op de valreep kreeg Vitesse te horen, dat Dan Mori niet tot het land toegelaten zal worden.
Vitesse besloot Dan maar thuis te laten in plaats van het trainingskamp op te zeggen. Zijn collega-spelers vinden dat geen enkel probleem, want die gaan wel. Lekker hoor, zulke collega's. Vitesse woordvoerder mevrouw Bal kwam met de drogreden, dat men niet meer terug kon komen op de afspraak. "Want", zo zei ze, "we hebben straks oefenduels met Duitse clubs." Huh?
Wat een k*tsmoes zeg. Vitesse had van meer Ballen blijk gegeven indien ze rechtsomkeer had gemaakt en op de Veluwe haar trainingskamp opgeslagen. Maar ja, de club schijnt maar één Bal te hebben. Overigens, die Duitse clubs spelen toch zeker ook niet in de hitte?
Wat zou Vitesse gedaan hebben als het om Wilfried Bony gegaan zou zijn, of doelman Velthuizen?
Ik vraag me ook af hoe het straks op het WK in 2018 in Rusland zal gaan. Daar heerst nogal erg veel racisme en homohaat. Er zijn Afrikaanse landen die nu al hun twijfels hebben over hun deelname. En Qatar? In 2022, weliswaar nog ver van mijn bed, organiseert dat landje het WK. Mogen spelers van Joodse afkomst dan meedoen? En homo's? Of zal men op nationaal niveau net als Vitesse met k*tsmoezen komen en bepaalde spelers niet selecteren? Als ik op het geschreeuw van bepaald voetbalpubliek afga, lopen er bij menige club behoorlijk veel homo's rond. Als dat zo is, dan worden die wk's het niet voor Oranje.