zondag 12 januari 2014

Fietsend naar Bataviastad


Op deze schitterend zonnige zondagmiddag in januari ben ik op de fiets gesprongen. Dat klinkt nogal lenig, maar dat valt best wel wat tegen. Op mijn leeftijd moet ik geen onnodige risico's nemen. Gewoon opgestapt bedoel ik dus.
Eenmaal op de fiets heb ik het stuur richting Bataviastad gericht. Rechts van mij,op de grote zandvlakte is het druk. De liefhebbers van crossmotoren leven zich daar uit. Geen vliegers gezien. Daarvoor staat er te weinig wind, denk ik. Het is telkens weer afwachten welke verrassing mij wacht, zodra de weg omhoog gaat. Pas dan kan ik het water van het Markermeer zien.  Op het water is vrij rustig, want er staat weinig wind. Welgeteld één zeilboot glijdt zachtjes door het water. Ik kom wel veel wandelaars tegen. Maar wat wil je, met zulk mooi weer. Bij de haven aangekomen, valt mijn oog op een daar geparkeerde motorfiets. Het is een bijzondere uitvoering van het merk Suzuki. Maar daarover later misschien meer.
Als ik mijn rondje om de stad rij, zie ik opeens een Hotdog-wagen staan. De verkoopwagen staat weliswaar niet op de normale plek, maar toch bijna wel. Namelijk voor de paaltjes op het trottoir! Ik weet niet of het dispuut met de beheerder van Bataviastad bijgelegd is, of dat er sprake is van een eenzijdig optreden. De klanten zal het een worst wezen en anders geen bal schelen. De hotdogs en ballen gaan vandaag gewoon over de toonbank. Niet voor mij, want dat zou zonde zijn van de nasi van vanavond. Nee, ik rij nog een stukje verder, voordat ik het stuur omdraai richting Haven.