dinsdag 23 april 2013

Schieten in een lege school

Op weg naar mijn slaapplek
Een of andere idioot heeft weer een schietpartij aangekondigd via het internet. Dit keer was een school in Leiden het doelwit. O ja dan? Ja! Zowel leerlingen als leraren werden bedreigd met de dood. Want die onvoldoende voor maatschappijleer was echt onterecht.
Maandag waren alle scholen uit voorzorg gesloten. Dat was de zondag al bekend gemaakt in de media. Het was voor mij dan ook een raar gezicht toen ik de volgende dag  bij al die lege gebouwen zwaar bewapende politiebewaking te zien staan. Ik dacht : "Die idioot gaat toch zeker geen lege school aanvallen?" Maar dat zal wel te maken hebben met hogere Antiterreur-kunde. Weer iets waar ik dus helemaal geen verstand van heb. Stel je komt als onwetende, onoplettende leerling die maandagochtend te laat op school. Word je opgewacht door, tja door wat? Een arrestatieteam? Hij zal zich ongetwijfeld rot geschrokken zijn en voortaan beter opletten.
Zelf heb ik een keer voor een lege school gestaan. Nota bene op een vroege zaterdagochtend! Ik had ook niet opgelet. Ik lag achterin de klas te slapen toen de conciërge vrijdagmiddag in de klas kwam om de mededeling te doen, dat de volgende dag de school gesloten zou zijn. Sindsdien ondervond ik ernstige hinder van slapeloze dagen op school.