maandag 15 april 2013

Nou &

Zondagmiddag kwamen mijn zus en ik via allerlei omwegen in onze herinneringen terecht bij de disco's in Leiden en omgeving. Zelf ging ik in de jaren 60 geregeld naar Boule 7 in Noordwijk. In die tijd werkte ik in een restaurant in Katwijk aan Zee. Zodra de keuken opgeruimd was (tegen 23.00 uur) reden we richting Noordwijk. Ik ging ook weleens naar Samantha in Leiden. Maar eigenlijk vond ik die kolere herrie in zo'n ruimte maar niks. Via de disco's kwamen we al pratend in de popgroepen terecht. De bandjes schoten in die tijd als paddenstoelen uit de grond. Het leek wel of iedereen gitaar wilde spelen.
Ik leerde Henk Verhoog kennen in de eerste klas van de Hervormde school aan de Kastanjelaan. Ik kwam soms bij hem thuis in de Lindelaan. Eind jaren 50 zei Henk mij dat we familie van elkaar zouden worden. Zijn oudere broer Jan had een oogje op mijn oudste zus, waarmee hij later ook trouwde. In de jaren 60 was Henk Verhoog manager van een aantal popgroepen
Henk (2e van rechts) met Elly in 1965
waaronder de Namby Pambys en de Leiderdorpse band Nou &. De gitaristen waren twee broers De Leeuw, die aan de Acacialaan woonden. En dan was er ook een drummer (mij onbekend) en een (2e) zanger, Teun de Reede(?). Ze speelden veel covers van bekende popgroepen. Soms kwamen de beide gitaristen bij ons thuis aan de Splinterlaan om even te jammen. Henk organiseerde veel op het gebied van popmuziek in Leiden e.o. Ik heb in die tijd veel leuke verhalen aangehoord via de familie van Henk als ik weer eens in de Lindelaan was. Henk zelf timmerde flink aan de weg en verscheen in een paar kranten.
Later stapte Henk in de wereld van de kleding. Hij had een zaak in de Winkelhof. Inmiddels woonde Henk met zijn gezinnetje in de Dr. De Bruynestraat, in het huis van onze voormalige Resedastraat-buren, de familie Zaagman. Helaas maakte een hersentumor in 1985 een eind aan zijn zo daadkrachtig leven. Er is een nummer dat me telkens weer doet herinneren aan die tijd van Nou &, omdat de band dat ook vaak speelde. Ook toen ze in een grote tent op het voormalig terrein van Voordorp optraden. Ik heb het over :