donderdag 11 april 2013

Familie Passelima -1-

Bert Passelima (2e van links)
Zoals bekend was oma Oudshoorn- Van Suchtelen van de Haaren oorspronkelijk een Passelima. Haar moeder, Wilhelmina, scheidde echter van B.A. Passelima, een KNIL militair. Uit dit huwelijk kwamen twee kinderen voort : Willem Alexander Passelima (Ambon april 1898 - Bandung januari 1966) en oma Johanna Carolina Passelima later Van Suchtelen van de Haare.
Deze week ben ik benaderd door oom Gerrit Verkerk, die bezig is met het uitzoeken van wat familiegegevens. Hij wist mij meer te vertellen over het leven van oma en overgrootmoeder Wilhelmina in de periode tussen de scheiding en het huwelijk met de jonkheer Van Suchtelen van de Haare. Ze verbleven toen in Semarang.
Zodra oom Gerrit meer op papier heeft, zal hij mij de resultaten van zijn speurtocht sturen inclusief een aantal vragen.
Een zoon van W.A. Passelima, dus een volle neef van oma, heeft in Nederland gestudeerd. Bij ons stond hij bekend als oom Nono, maar zijn officiele naam was Albert Bernardus Alexander (Bert) Passelima. Hij verbleef een tijd op het adres in de Koningstraat (zie foto) bij zijn tante Jo(hanna Carolina), mijn oma. Over zijn leven bestaat een korte beschrijving, die hij zelf heeft opgesteld. Het is een interessant verhaal, dat vertelt over de manier waarop e.e.a. in zijn leven heeft plaatsgevonden. Oom Nono / Bert overleed in 2002 in Amsterdam.

Foto : Bert Passelima met vlnr. JPF van Oudshoorn, D. Oudshoorn en Karel van Suchtelen van de Haare