dinsdag 7 augustus 2012

Zomer in Zeeland

 Na een trip van ruim 250 km zijn we op onze plaats van bestemming aangekomen. Afgezien van windvlagen onderweg verliep de reis vrij rustig. In Roosendaal hebben we even gepauzeerd bij de familie. De mini camping is groter dan verwacht. De extra's zijn aanzienlijk uitgebreider dan die bij Winterswijk. Zoals wc papier op het toilet, zeep bij de kraan, gratis warm water, douches enz. Maar wat helemaal jofel is, zijn de vlonders die je in de voortent of onder de luifel mag plaatsen. Geen last van natte voeten tijdens regenbuien. De eigenaren zijn heel sympathiek en echte gastvrouw en -heer.
Omdat we laat vertrokken waren we rond 16.00 uur aangekomen. Na het installeren van de caravan en de voortent, waren we aan eten toe. Gelukkig vergde het voorbereiden van de maaltijd weinig tijd. De rest van de avond hebben we de boel verder verfijnd en rustig aan gedaan.
Natuurlijk vergt Fenna ook het nodige aan aandacht. We hebben in het bos tegenover de camping gewandeld. We proberen haar te laten wennen aan de fietsmand. Ik zou denken : "Hoera, ik hoef niet te lopen!", maar Fenna ziet het anders. De eerste keer sprong ze eruit en bungelde ze aan de riem naast de fiets. Dat staat wel grappig, maar voor een hond niet prettig. Het zou zonde zijn als ze niet in de mand zou willen, want hier valt veel leuke routes te rijden. Afgelopen nacht trok een stortbui over de camping. Vandaag is het droog, licht bewolkt en zonnig. Ik ben op de fiets even Middelburg ingereden. Wat een prachtige stad zeg! Al die oude gebouwen stralen een bepaalde rust uit, ondanks de grote aantallen toeristen. Er valt nog veel te zien.