woensdag 8 augustus 2012

Zomer in Zeeland -2-


Uit het nieuws vernam ik dat de naam van de nieuwe vriend van Estelle, Badr Hari, als Europees merknaam is gedeponeerd. Vreemd genoeg denk ik dan aan een boksbeugel of ploertendoder. Hier verloopt alles vredig. Geen gemor of gezeur over het weer, laat staan knokpartijen.
Gisteren zijn we op de fiets met z'n drietjes naar het strand gereden. Het was flink ploeteren tegen de wind in. Fenna kreeg een kromme rug, want haar kooitje is net te klein. Werk aan de winkel dus. Onderweg mocht ze af en toe de rug rechten. Aan het strand stond een flinke bries. Fenna vond de zee helemaal niets aan. Ze wilde wel heel graag over het strand rennen, maar dat was niet toegestaan. Honden moeten gedurende de zomermaanden aan de lijn.
Een aantal mensen was aan het zwemmen. In onze beleving gingen ze ver in zee. De scheepvaart voer vlak langs de kust en die kan ook verraderlijke stromingen veroorzaken. De terugweg verliep aanzienlijk vlotter. Wind in de rug en een kortere route.
Ondanks dat ze niet gezwommen had, kreeg Fenna las van haar darmen. Dat zou ook van de stres kunnen komen, want het was al met al een druk dagje.