zondag 5 augustus 2012

Voor of tegen

Zo'n emotionele reactie n.a.v. mijn PVV berichtje (gewoon gekopieerd van hun site, hoor) zet mij aan het denken. Waarom zou ik het met bepaalde denkwijzen van deze partij niet eens mogen zijn? Ik schrik van mensen die vinden dat je geen eigen mening mag hebben. Dat zijn potentiƫle dictators.
Ik ben het ook eens met bepaalde zienswijzen van de PvdA, VVD, SP, de Partij voor de dieren (in hoge mate) enz. Dus die conclusie van de (uiteraard) anonieme respondent raakt kant noch wal.
Mag ik de Volkswagen een leuke auto vinden? Of ben ik een aanhanger van Hitler als ik zo'n ding aanschaf? Zelfs de good old Communistische Partij had items waar ik me in kon vinden. Dat wil toch niet zeggen dat ik een communist ben? Tenzij je in Amerika woont. Daar ben je al communist als je een Indiaan helpt of een Mexicaan groet.
Tja, de PVV roept bij veel mensen enorme emoties op. Vooral de pamperende landgenoten vinden die partij helemaal niks. Of zelfs staatsgevaarlijk. Maar vlak de politici van de gevestigde orde niet uit. Die kunnen opeens hun ware gezicht tonen, als kiezers hen de rug toekeren en ze ongezouten op hun donder krijgen. Kijk maar naar het tv debat met Pim Fortuyn. Ze hadden het liefst allemaal een pistool getrokken om Pim af te knallen. Wat een duivelse blikken! Het is wel opvallend, dat een aantal partijen, waaronder de VVD en het CDA, typische PVV zaken hebben overgenomen. Logisch, want het volk mort. Maar ja, de verkiezingen komen eraan en dan wil men opeens popie jopie doen tegen de kiezers. Zelf ben ik voor een eerlijke, veilige en gevoelsmatig fijne maatschappij. Om dat te kunnen bereiken zou ik met mijn kijk op politiek op alle partijen moeten stemmen. En dat mag in dit democratisch land helaas niet.
En wat de PVV betreft : De PVV is geboren uit onvrede over de politiek en de maatschappelijke ontwikkelingen. Die oude gevestigde politieke partijen hebben zelf het pvv-zaad gezaaid. Als ze het over de PVV hebben, spreken ze impliciet over zichzelf.