donderdag 2 augustus 2012

Stronteigenwijs

De verkeerde dop(boven), en de originele
Omdat een rubberen ringetje van een paar cent kapot is, moet ik een complete benzinedop voor de Citta aanschaffen. Te gek voor woorden. Maar ja, het is nu eenmaal zo. Ik heb het probleempje maar met een stukje fietsband provisorisch opgelost. Omdat ik aan het werk ben, deed Sonja deze boodschap. Ze kwam terug met een te kleine dop. Ze had nog tegen de verkoper gezegd : "Die van Willem is veel langer, dikker en niet zo zwart." Maar ja, ik denk dat bij de verkoper toen bepaalde emoties gingen opspelen en dus gaf hij een kleine zwarte mee waarvan de diameter ook beduidend kleiner was.
Gisteren dus terug naar de winkel. Daar werd Sonnepon nog net niet voor dom blondje uitgemaakt, want de (andere) verkoper hield stug vol, dat die zwarte dop goed was. Stel je voor, je belt de ANWB omdat je auto niet start en de Wegenwacht zegt : "Dat kan niet!" Net klinkt net zo dom. Hij stond erop dat de dop weer mee terugging en gewoon op de tank geplaatst zou worden. Want dat had mevrouw vast en zeker helemaal verkeerd gedaan, zo sprak de arrogante verkoper / eigenaar.
Vandaag ga ik maar zelf even een paar (dom)oren wassen. Ik weet nog uit de tijd dat we zelf zo'n winkel hadden, dat een Citta twee modellen tankdoppen heeft. Bij deze zaak weet men dat dus blijkbaar niet en schuift men de eigen onwetendheid af op de klant.