vrijdag 3 augustus 2012

Racen over de A6

Op de A6 zag ik weer eens een gevaarlijke automobilist. Hij reed in een donkere BMW (natuurlijk) met een zeer hoge snelheid richting Almere. Zo'n 800 meter voor mij reed een vrachtwagen met daarachter drie personenauto's die mij eerder hadden ingehaald.
Wie anticipeert weet dat die personenauto's de vrachtwagen zullen gaan inhalen. Maar de BMW bestuurder stond daar niet bij stil. En ja hoor, de voorste auto begon een inhaalmanoeuvre. Die was nauwelijks ingezet of de BMW was hem al heel dicht genaderd.Gevolg : een paniekstop, rokende banden, een slingerende BMW die (jammer genoeg) net niet de vangrail raakte.
Gelukkig liep het goed af dit keer. Als je in de spiegels kijkt zie je niet direct hoe snel een achteropkomende auto rijdt. Dat zie je pas als je meerdere keren gekeken hebt. En wie een rij auto's met zeer hoge snelheid denkt te moeten passeren, gaat er blijkbaar vanuit dat iedereen hem gezien heeft en met hem rekening houdt. En die kans is zeer klein in onze 'eerst ikke' maatschappij.