woensdag 15 augustus 2012

Kamperen met de hond

'Leuke camping hier hè?'
Jaren was het een lastig verhaal : twee grote honden mee op vakantie. Veel campings zien liever geen hond komen. Letterlijk gesproken dan. Als we toch werden toegelaten met twee grote honden hoorden we vaak achteraf dat men nauwelijks iets van de beide viervoeters heeft gemerkt. In tegenstelling tot veel andere kleine rassen, die gedurende hun hele verblijf zaten te keffen en te grommen.
Voor beide honden moest altijd betaald worden. Het vreemde was dan wel, dat daar niets voor die beesten tegenover stond. Geen uitlaatveldje, geen poepzakjes en/of schepjes en geen speciale afvalbakken. En wat verbruikt zo'n hond nou? Alleen wat water van zo'n 45 eurocent de kubieke meter. Zakjes nemen we altijd mee en niet voor niets. Ook buiten de camping ruimen we de boel op.
Nu is het leuke, dat op deze minicamping de hond gratis mee mag. Waarom? Omdat de eigenaresse dezelfde mening is toegedaan als wij : wat verbruikt zo'n beest? Misschien is het beter om achteraf wel of niet te laten betalen voor een hond. Als de hond overlast heeft veroorzaakt of de eigenaar de poep niet opgeruimd heeft, dan alsnog laten betalen. Want ook op campings zijn sommige eigenaren heel erg laks. Vorig jaar hadden we een paar keer ongewenst bezoek van een hond in de voortent. En dat terwijl honden aangelijnd moesten zijn. Er zijn honden die heel goed onder appel staan. Ze liggen niet aangelijnd voor de caravan en blijven daar rustig liggen. Zelfs als er vijf soortgenoten blaffend en grommend voorbij trekken. Hoe het zal gaan als er één kat voorbij wandelt, weet ik niet.