zaterdag 11 augustus 2012

Fenna's dagboek -9-

Een Friezin in Veere
Het gaat goed met de Schrik van Jubbega. Ze groeit gestaag, al is ze geen gemakkelijke eter. Inmiddels is duidelijk dat ze geen moeite heeft met vrouwen, maar wel met mannen. Misschien komt het door haar baas. Hoewel, als ze lekker en veilig wil liggen slapen dan vormt de baas een groot comfortabel kussen.
Fenna gaat sinds de vakantie geregeld mee op de fiets. In een mand met een kooi er overheen. Dat laatste is nodig, want ze wil uit de mand springen. Misschien dat het later niet meer nodig is. Nu gebleken is dat ze op de fiets mee kan, gaan we een mand op maat maken. In de huidige mand kan ze niet lekker liggen, wat ze wel zou willen doen. De mand loopt taps toe, dus de bodem is vrij klein van oppervlakte.
Ze luistert erg goed en kan los lopen. Ze slaapt niet meer in de bench, maar gewoon in de keuken op haar kussen. Net als onze vorige honden.
Ze kan alleen blijven, maar dan moeten we wel via de achterdeur vertrekken. Doen we dat niet, dan blijft ze lang onrustig. Fenna heeft een gevoelig darmstelsel. Zodra het voer iets afwijkt qua samenstelling, krijgt ze last van diarree. Rijst en lamshart brengen dan de boel weer tot rust.
En o ja, als Fenna eenmaal iets in haar kop heeft zitten, krijg je het er nauwelijks uit. Ja, ze is een teefje.